ŠKF

Navigace


Miroslav Němeček – Tichý čas madon

Volný fotograf, absolvent Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, zakladatel i lektor soukromé Školy kreativní fotografie v Praze (ŠKF) ve svých konceptuálně laděných dílech v různé míře využívá a kombinuje aranžované portréty či akty s apropriacemi z oblasti moderního i tradičního výtvarného umění.

12. ročník Blatenského fotofestivalu

MĚSTSKÉ MUZEUM V BLATNÉ

16.9. – 12.11. 2017

Miroslav Němeček – TiCHÝ ČAS MADON

Fotograf na volné noze a lektor fotografie, absolvent Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, zakladatel a provozovatel soukromé Školy kreativní fotografie v Praze (ŠKF) ve svých konceptuálně laděných dílech v různé míře využívá a kombinuje aranžované portréty či akty s apropriacemi z oblasti moderního i tradičního výtvarného umění  (Dívky 2000, Modly, Soukromá Marilyn, Showroom, Čas madon apod.). Dlouhodobě se v nich zaobírá tématy, jakými jsou kupříkladu identita, sexualita, intimita, čas či pomíjivost.

V sérii Tichý čas madon, volně navazující na předchozí soubor (Čas madon, 2012), autor své “modelky”, vesměs převzaté z malířských obrazů 19. století, transformuje do podoby studiových fotografických portrétů a následně pak zasazuje do komparativních diptychů s již současnými fotografovanými akty. Všechny obrazy jsou také prostřednictvím silné JPG komprese znatelně “destruovány”, což v celkovém vyznění může vést diváka až k úvahám o specifické provázanosti či souhře fyzické podoby člověka, lidského ducha a plynoucího času.

Více o Blatenském fotofestivalu zde:

BLATENSKÝ FOTOFESTIVAL 2017 – TEXT

PLAKÁT FOTOFESTIVALU

 


Další informace

Zůstaňte v kontaktu

Facebook Instagram

Telefon
+420 721 701 686

E-mail
info@nauctesefotit.cz