ŠKF

Navigace


Ellen von Unwerth – WILD WILD WEST

Patří mezi nejvlivnější fotografy dneška. Její výjimečnost spočívá mimo jiné v tom, že se stala renomovanou představitelkou světové módní fotografie, což je obor, kterému vládnou muži – tedy alespoň za fotoaparátem.

LEICA GALLERY PRAGUE o.p.s.

Školská 28, 110 00 Praha 1

20. 9. — 19. 11. 2017

Ellen von UnwerthWILD WILD WEST

“Mám prostě ráda lidi, kteří mají kouzlo osobnosti a umí si to před mým fotoaparátem užít.”
Ellen von Unwerth

Patří mezi nejvlivnější fotografy dneška. Její výjimečnost spočívá mimo jiné v tom, že se stala renomovanou představitelkou světové módní fotografie, což je obor, kterému vládnou muži – tedy alespoň za fotoaparátem. Ellen von Unwerth nafotila s přístrojem Leica S (typ 007) pro časopis S Magazin 8  jedinečný příběh. Vytvořila sérii, která není omezena přáním komerčního klienta, ale je plná jejích typicky životem nabitých fotografií. Ve volně spojených sériích se stáváme součástí dívčího gangu na výpravě za štěstím po Divokém Západě.  Svěže nekonvenční obrazy vznikají ze směsi vtipu, drzosti, lehkomyslnosti a hravosti. Ellen von Unwerth dokázala dát dohromady velké hvězdy, které si společně zahrály pro S Magazin:  všestranný Marilyn Manson jako padouch, herec Micah  Fitzgerald, zpěvačka  Caroline Vreeland a performerka Millie Brown – ti všichni vás zvou abyste se pozorně dívali a nechali se unést téměř filmovým příběhem.

Ellen von Unwerth se narodila v německém Frankfurtu nad Mohanem v roce 1954. Poté, co strávila dětství v sirotčinci, odešla v šestnácti letech do Mnichova a pracovala jako pomocnice v cirkusu Roncalli, dokud ji neobjevil fotograf, který si ji najal jako modelku pro časopis Bravo. Zde ji objevil šéf modelingové agentury Elite.  Ellen se odstěhovala do Paříže a v následujících deseti letech spolupracovala jako top modelka s nejvýznamnějšími fotografy té doby. V roce 1986 při modelingové práci v Keni nafotila první vlastní snímky. Ellen von Unwerth dnes žije a pracuje v Paříži a v New Yorku.

http://www.lgp.cz


Další informace

Zůstaňte v kontaktu

Facebook Instagram

Telefon
+420 721 701 686

E-mail
info@nauctesefotit.cz