ŠKF

Navigace


Czech Press Photo 2020

Výstava potrvá až do října letošního roku a představí se vítězné snímky soutěže doplněné kolekcí vybraných zásadních okamžiků 26. ročníku CPP společně s výstavou zahraničních porotců a Grantem primátora. Celkem tak návštěvníci uvidí na 450 fotografií.

Autorem vítězné fotografie Czech Press Photo 2020 je Roman Vondrouš z ČTK.

Fotografií roku se stal snímek Romana Vondrouše z ČTK, který zachytil muže procházejícího dezinfekční bránou. Mezinárodní porota vybrala vítěze z více než pěti tisíc snímků od 288 autorů.

Historická budova Národního muzea v Praze

od 29. 4. do 31. 10. 2021

Poprvé v historii Czech Press Photo se výstava koná v Historické budově Národního muzea v Praze.

Výstava potrvá až do října letošního roku a představí se vítězné snímky soutěže doplněné kolekcí vybraných zásadních okamžiků 26. ročníku společně s výstavou zahraničních porotců a Grantem primátora. Celkem tak návštěvníci uvidí na 450 fotografií.

Výstavu Czech Press Photo navíc doplní také výstava Tři pohledy, kde se představí výběr snímků zahraničních porotců. Tato výstava byla instalována v galerii Czech Photo Centre v době lockdownu a k vidění byla pouze online. Představí se Joe Klamar, Chris McGrath a Nicole Tung, kteří ve své fotografické kariéře byli přítomni zásadním okamžikům novodobých světových dějin.

„Výstava Czech Press Photo je mimořádnou výstavou, která vznikala v mimořádné době a koná se v mimořádných prostorách Národního muzea. Jsem velice rád, že se výstavu podařilo uskutečnit a snad již brzy si ji budou moci prohlédnout naši návštěvníci společně s dalšími výstavami, které jsou pro ně připraveny v Národním muzeu,“ říká generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Název výstavy: Czech Press Photo 2020
Místo: Národní muzeum v Praze
Doba trvání: 29. 4. – 31. 10. 2021
Otevírací doba: denně 9-18 hod
Vstupné:

  • Plné / 200,- Kč
  • Snížené / 120,- Kč
  • Rodinné (2+2) / 450,- Kč
  • Školní skupina min. 10 osob (pedagogický doprovod zdarma) / 100,- Kč student

Další informace

Zůstaňte v kontaktu

Facebook Instagram

Telefon
+420 721 701 686

E-mail
info@nauctesefotit.cz